Wat is een kroon?

Een kroon is een kunsttand of -kies van tandkleurig (keramisch) materiaal die over de eigen tand of kies wordt geplaatst. Deze oplossing wordt bijvoorbeeld toegepast als:

Z

de tand of kies is beschadigd door een ongeluk

Z

u ontevreden bent over de vorm of kleur van de (voor)tanden

Z

de tand of kies zwaar aangetast is

Wat is een brug?

Een brug wordt toegepast als één of meerdere tanden of kiezen ontbreken. De elementen aan weerszijden worden gebruikt als ‘pijler’ voor een overbrugging met nieuwe tanden of kiezen. Een brug bestaat in feite uit twee kronen met daartussen extra elementen: het brugtussendeel.

“Een kroon of brug geeft u uw eigen, volle glimlach terug! De specialisten van TandTechnisch Laboratorium Alphen aan den Rijn maken er graag werk van.”

Extra service voor een extra mooie glimlach

Kronen en bruggen kunnen uw glimlach maken of breken. Het is ons uitgangspunt dat stand, vorm en kleur optimaal passen bij uw wensen. Daarom vinden wij het fijn om u zelf te zien en te spreken voordat we aan de slag gaan. Dit is een stap die veel andere tandtechnici overslaan.

We maken twee afspraken:

Z

Tijdens de eerste afspraak bespreken we uw wensen met betrekking tot vorm, stand en materiaal. Ook bepalen we de juiste kleur.

Z

Tijdens de tweede afspraak passen we het werkstuk in uw mond. Want alleen in uw mond kunnen we zien of alles naar wens is.

Pas als u helemaal tevreden bent, zal uw tandarts de kroon of brug plaatsen.

SPECIALISMEN

Wij zijn gespecialiseerd in tandtechnische oplossingen die u uw lach teruggeven. Bij verlies van tanden en/ of kiezen, maken we vervangende elementen die net zo mooi of mooier zijn dan het origineel. Bij schade of slijtage van uw gebit kunnen we veel herstellen door middel van bijvoorbeeld facings, kronen of bruggen. Ook voor gebitsbescherming kunt u bij TandTechnisch Laboratorium Alphen aan den Rijn terecht.

TTLA-Icons_0000_Icon
Tandtechnisch Laboratorium Alphen aan den Rijn
dent-img