Wat zijn facings?

Een facing is een dun schildje van porselein of composiet dat op een (voor)tand wordt geplaatst. Dit schildje wordt gemaakt in de vorm en kleur die past bij uw wensen en gebit. Hierdoor is het resultaat heel natuurlijk.

Heeft u een klein hoekje van een tand afgebroken, dan zal uw tandarts dat vaak direct kunnen repareren met composiet. In andere gevallen wordt gekozen voor porselein.

Een facing is bijvoorbeeld een oplossing als u:
Z

een scheve tand wilt rechtzetten

Z

grotere of wittere tanden wilt hebben

Z

spleetjes tussen uw tanden wilt opvullen

Deze verfraaiingen aan uw gebit zijn allemaal mogelijk en hoeven niet ingewikkeld te zijn. Lachen doet ieder mens goed. Dat u daarbij graag mooie tanden laat zien, is daarom niet gek.

 

Voordelen porseleinen facing

Een porseleinen facing wordt buiten de mond gemaakt en in een speciale oven gebakken. Dit geeft een aantal voordelen ten opzichte van composiet. Een porseleinen schildje heeft een levensechte vorm en kleur, waardoor de facings een natuurlijke aanvulling op uw gebit vormen. Daarnaast is porselein duurzaam, slijtvast en weinig gevoelig voor aanslag.

SPECIALISMEN

Wij zijn gespecialiseerd in tandtechnische oplossingen die u uw lach teruggeven. Bij verlies van tanden en/ of kiezen, maken we vervangende elementen die net zo mooi of mooier zijn dan het origineel. Bij schade of slijtage van uw gebit kunnen we veel herstellen door middel van bijvoorbeeld facings, kronen of bruggen. Ook voor gebitsbescherming kunt u bij TandTechnisch Laboratorium Alphen aan den Rijn terecht.

TTLA-Icons_0000_Icon
Tandtechnisch Laboratorium Alphen aan den Rijn
dent-img